Alles over Ketnet

Al jaren staat Ketnet bekend als een televisiezender die de beste shows maakt voor kinderen. Vele programma’s die op de zender te zien waren en zijn genieten enorm veel populariteit. Dit geldt niet alleen onder Belgische kijkers, ook in andere Nederlandstalige gebieden zijn de programma’s van Ketnet ongekend geliefd. Dit is waarschijnlijk waarom de zender al zolang meegaat en ook in de toekomst niet van de buis weg lijkt te slaan. Vooral Ketnet junior doet het goed bij de kinderen en jonge kijkers. Daarbij zijn vele generaties inmiddels met de programma’s van deze zender opgegroeid.

Waar is het kanaal Ketnet te vinden?

De zender waar je Ketnet precies kunt vinden hangt er vanaf bij welke provider je bent aangesloten. Voor Belgische kijkers die digitale televisie hebben is het netwerk terug te vinden op kanaal 12. Iedereen met analoge TV moet zelf even controleren waar de zender precies te vinden is als dit niet lukt. Dit kan namelijk per regio verschillen. Er zijn ook websites waar te vinden is hoe het precies zit of er kan binnen Belgiƫ een gratis nummer gebeld worden. Nederlandse kijkers hebben ook geluk, Ketnet zit bij alle grote aanbieders standaard in het pakket. Bij Ziggo is dat op kanaal 27, bij de andere aanbieders verschilt dat.

Bekende programma’s van Ketnet

Er zijn talloze Ketnet programma’s die bij jong en oud bekend zijn. Sommige van deze shows gaan generaties lang mee, net als De Belgische striphelden en kent dus iedereen. Er worden er veel zelf geproduceerd maar andere komen uit het buitenland. In BelgiĆ« gebeurd dit veel bij Studio 100, dat erom bekend staat enorm veel succesvolle kinderprogramma’s te maken. Iedereen kent natuurlijk wel Samson en Gert en Kabouter Plop. Er zijn hele pretparken die deze shows zelfs als thema hebben. Als echte fan hoef je dus niet alleen deze shows op televisie te zien.