Het grote succes van Studio 100

Televisie is meer dan alleen maar een paar programma’s uitzenden. Wanneer een format succes heeft wordt dit vaak op allerlei andere manieren uitgebuit, in de positieve zin van het woord. Dit geldt zeker voor succesvolle kinderprogramma’s. Bij Studio 100 weten ze hier alles van. De Belgische productiemaatschappij heeft talloze ware kaskrakers neergezet. Dit geldt overigens niet alleen voor de televisieshows die ze maken, het lijkt soms wel of alles wat ze aanraken in goud veranderd. Hierbij wordt de impact van televisie goed duidelijk en bovendien alles wat er bereikt kan worden met een goed idee.

Bekende programma’s Studio 100

Iedereen kent programma’s als Kabouter Plop, Mega Mindy en Samson en Gert. Er zijn op de Belgische televisie al talloze voorbeelden geweest van dergelijke shows die tot een daverend succes uitgroeiden. Deze gaan jaren mee en lijken zelfs alleen maar populairder te worden. Vaak heeft dit allerlei andere activiteiten tot gevolg, zoals een theatertour of een pretpark zoals Plopsaland, geheel in Kabouter Plop thema. Maar ook K3 is een goed voorbeeld van een ongekend succes. De meisjesband is al tientallen jaren geliefd onder jonge fans en ondanks dat deze een paar keer van samenstelling is veranderd, lijkt dat helemaal niets uit te maken. De fans blijven en lijken absoluut geen genoeg te kunnen krijgen van hun idolen.

Afgelaste shows

In verband met alle perikelen rond het coronavirus zijn er veel shows afgelast van bijvoorbeeld K3. Maar ook een aantal Samson shows gaan niet door. Zoals het er nu naar uitziet worden deze verplaatst naar het najaar als alles op dat moment wel weer door zou kunnen gaan. Fans die al kaarten hadden kunnen deze gewoon behouden en voor de shows op de nieuwe datum gebruiken. Bij K3 dacht men er zelfs aan om een videoclip op te nemen met alle bijbehorende maatregelen zodat dit gewoon door kan gaan.